Koulutusalojen esittelyt

Kun mietit koulutuspaikkaa niin tutustu vaihtoehtoihin, Kaikki tarvitsevat matematiikkaa – vaikuta itse valintoihin ja käytä matematiikkaa hyödyksesi – ylläty sen avusta. Pitkä matematiikka sopii 9:ään 10:stä jatkokoulutusohjelmasta. Jos jätät valitsematta matematiikan – suljet monta porttia tulevaisuudeltasi.


Notice: Undefined index: show in /var/www/vhosts/matikkatarinat.fi/httpdocs/wp-content/themes/wsdefault/videokategoria.php on line 15

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Fysiikan opettaja sai Milkan kiinnostumaan sähkötekniikasta jo yläkoulussa. Lukiossa kiinnostus vahvistui ja nyt hän opiskelee alaa Mamkissa. Myös Aku on ollut tyytyväinen ala- ja koulutusvalintaansa ja tulevaisuuden suunnitelmissa siintävät sähkötekniikan esimiestehtävät.

Lue lisää

Energiatekniikka

Outi ja Janne opiskelevat energiatekniikkaa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Energiatekniikassa on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa kehityksen kulkuun, ideoida uutta ja kehittää vanhaa. Outin mielestä opinnoissa on oppinut ymmärtämään arkipäivän asioita teorian kautta.

Lue lisää

Tieto- ja viestintätekniikka

Maija on aiemmalta koulutukseltaan musiikkiteknologi. Nyt hän opiskelee tieto- ja viestintätekniikkaa Hämeen ammattikorkeakoulussa. Koulu on tarjonnut mukavasti haasteita, minkä kautta on päässyt kehittämään itseään. Maija toivoo, että myös yhä useampi nainen kiinnostuisi tekniikan opinnoista.

Lue lisää

Rakennusinsinööri

Saija opiskelee rakennustekniikkaa Oulun ammattikorkeakoulussa. Hän oli lukion jälkeen rakennuksella töissä ja tänä aikana kiinnostus alaa kohtaan vahvistui. Kaisa on valmistunut OAMKista rakennusinsinööriksi keväällä 2015. Kaisa työskentelee rakennuttajatoimisto Promenilla ja suoritti myös viimeisen vuoden opinnot työn ohessa.

Lue lisää

Kone- ja tuotantotekniikka

www.kunkoululoppuu.fi

Maija opiskelee kone- ja tuotantotekniikkaa Tampereen ammattikorkeakoulussa. Maijaa on aina kiinnostanut matematiikka ja fysiikka. Alunperin hän hakikin yliopistoihin ja olisi niihin päässytkin. Hän kuitenkin valitsi Tampereen ammattikorkeakoulun, koska oli kuullut tästä paljon hyvää.

Lue lisää